Hvorfor blunker hunder til deg? Vitenskapen forklarer (2023)

Har du noen gang lurt på hvorfor hunder blunker til deg? Her er det enkle svaret ... fordi det er den søteste tingen i verden!

Ok, så kanskje det ikke er det sanne svaret, men hvor søtt er det når hunden din blunker til deg! Hjertet mitt kan ikke være det eneste som smelter når valpene mine gir meg et blunk.

Det er faktisk flere grunner til at en hund kan blunke til deg, men den primære grunnen er at de prøver å holde fred. I hundeverdenen er øyekontakt et tegn på dominans. Å bryte øyekontakt er et tegn på underkastelse. Når en hund blunker, kan dette være deres måte å bryte øyekontakten på og underkaste seg deg som leder.

Bortsett fra å holde fred og anerkjenne deg som leder, er det noen forskjellige grunner til at hunder kan blunke til deg. Nedenfor vil vi gå mer i detalj på den primære årsaken og deretter kort diskutere noen av de andre mulighetene for blunket.

Hva du vil lære

 • 1 Hunder blunker til deg for å holde fred
 • 2 Noen hunder blunker fordi de imiterer deg
 • 3 Hunden din kan blunke på grunn av øyeproblemer
  • 3.1 Entropion
  • 3.2 Tørre øyne (Keratoconjunctivitis Sicca)
  • 3.3 Rosa øye (konjunktivitt)
  • 3.4 Grønn stær
  • 3.5 Andre irriterende stoffer i øyet
 • 4 Kan du lære hunden din å blunke på kommando?
  • 4.1 Finn ut hvordan du får hunden din til å blunke
  • 4.2 Gi kommandoen hver gang
  • 4.3 Gi hunden din en godbit
  • 4.4 Eliminer den fysiske berøringen
 • 5 Nå som du vet hvorfor hunder blunker til deg...

Hunder blunker til deg for å holde fred

Både hunder og mennesker uttrykker seg gjennom kroppsspråk. Problemet er måten hunder uttrykker seg gjennom kroppsspråk på er helt annerledes enn hvordan mennesker uttrykker oss gjennom kroppsspråk.

Vi ser på øyekontakt som høflig. Vi ble lært at når du snakker med noen, er det høflige å holde øyekontakt. Det er ikke tilfelle med hunder. Når tohunder stirrer på hverandre, den dominerende er den som holder øyekontakt lenger. Selv et enkelt blunk er nok til å uttrykke underkastelse til alfa.

Vi må huske at hunder handler om sosial orden. Når de vet at de ikke er lederen av huset, vil de gjøre det klart for deg at de underordner seg deg som leder, og å blunke er en av mange måter en hund vil uttrykke sin underkastelse på.

(Video) Hvorfor er stjernerne forsvundet fra nattehimlen?

Så neste gang du ser hunden din i øynene og den blunker, er det deres måte å bryte øyekontakten på og fortelle deg at de ser på deg for å lede flokken.

Noen hunder blunker fordi de imiterer deg

Imitasjon er den oppriktige formen for smiger, ikke sant? Vi skrev nylig en artikkel om hvordan du får hunden din til å smile. I den artikkelen snakket vi om hvordan hunder ofte vil imitere menneskelig atferd og smile fordi de ser oss gjøre det så ofte.

Det samme gjelder med blunking. Selv om hunden din ikke aner hva et smil eller et blunk betyr, er ønsket om å kommunisere med oss ​​gjennom kroppsspråk fortsatt der. Dette betyr at de ofte vil imitere kroppsspråket vårt. Hvis du blunker mye rundt hunden din, er det ikke uvanlig at hunden din oppdager denne oppførselen.

Hunden din kan blunke på grunn av øyeproblemer

Så søtt som det er når hunder blunker til oss, er det kanskje ikke så søtt når vi finner ut at de gjør det på grunn av et problem med øynene deres. Mangeøyeproblemerkan få en hund til å blunke bare ett øye. Noen er alvorlige medisinske tilstander, noen er ingenting å bekymre seg for. Her er noen av de vanligste problemene som får hunden din til å blunke til deg.

Entropion

Entropion er vanlig hos hunder og kan være svært ubehagelig og smertefullt. Heldigvis, med riktig behandling, kan entropion løses.

Entropion er når hundens øyelokk folder seg innover, noe som får øyelokket til å gni mot øynene. Det kan starte med en lett kløe for hunden din, men kan til slutt bli til et smertefullt sår. Hunder som har denne tilstanden vil ofte blunke som deres måte å klø seg i øynene på.

Selv om denne tilstanden kan skje med hvilken som helst hund, er den mye mer vanlig i brachycephalic (kortnesete) raser.

Tørre øyne (Keratoconjunctivitis Sicca)

Det er mye lettere å si tørre øyne enn det er å si Keratoconjunctivitis Sicca, er det ikke? Selv om du vil høres smart ut rundt familie og venner, kan du gjerne avbryte det ordet under neste feriefest!

(Video) Derfor kan hestehuller være livsfarlige

KCS er når tårekjertlene ikke produserer den mengden tårer de burde, noe som resulterer i tørre øyne for hunden din. Denne tilstanden kan påvirke begge øynene, men den kan også påvirke bare ett øye. Det naturlige instinktet når et øye blir tørt er å blunke. Hvis hunden din kontinuerlig blinker med det samme øyet, kan den ha KCS.

Rosa øye (konjunktivitt)

Rosa øye hos hunder er ikke helt det samme som rosa øye hos mennesker, men det har veldig like symptomer. Flere sykdommer kan forårsake rosa øye, den vanligste er en bakteriell eller virusinfeksjon.

Relatert: Hvorfor slikker hunden min puten min? De 3 beste grunnene

Den gode nyheten er at rosa øye er lett å få øye på og lett å behandle, selv om du sannsynligvis må ta en tur til veterinæren for å få den nødvendige resepten.

Rosa øye kan forårsake kløende og tørre øyne, noe som vil få valpen til å blunke det infiserte øyet.

Grønn stær

Glaukom er når overflødig væske forårsaker trykk i hundens øyne. En av de viktigste måtene å finne ut om hunden din har glaukom er hvis øynene er rennende. Den overflødige tåreproduksjonen vil få hunden til å blunke og forsøke å fjerne overflødig væske.

Hvis du mistenker at hunden din kan ha glaukom, sørg for å ringe veterinæren din ASAP. Hvis behandlingen er forsinket, kan blindhet bli resultatet.

Andre irriterende stoffer i øyet

Hunden din kan også blunke bare fordi den har irriterende stoffer i øynene, for eksempel smuss eller støv. Hunder snuser så lavt til bakken, så det er ikke uvanlig at de får noe fanget i øyet.

Mange andre helsetilstander kan føre til at en hund blunker for mye. Hvis du merker at hunden din blunker mye mer enn vanlig, ville det være smart å konsultere en veterinær og utelukke eventuelle helseproblemer

(Video) Hvad skete der med Frigge og jeg......

Kan du lære hunden din å blunke på kommando?

Forutsatt at du har utelukket helseproblemer, betyr det at hunden din sannsynligvis blunker til deg fordi de gjenkjenner deg som lederen av huset eller fordi de bare prøver å etterligne det de ser deg gjøre.

Siden en hund som blunker til deg er supersøt, lurer du kanskje på om det er mulig å lære hunden din å blunke på kommando.

Den gode nyheten er at det er mulig, men det vil kreve mye tålmodighet. Det er lett å lære en hund å sitte eller legge seg fordi begge er naturlige instinkter for hunder. Å blunke kommer ikke naturlig, så du vil lære hunden din en kommando som strider mot deres naturlige instinkter.

I den følgende delen vil vi lære deg hvordan du får hunden din til å blunke på kommando. Bare husk å være tålmodig med dem. Det vil ta dem lengre tid å lære dette trikset enn de fleste andre triks.

Finn ut hvordan du får hunden din til å blunke

Før du kan lære hunden din å blunke, er det første du må gjøre å finne ut hvordan du får den til å blunke. Metoden vi har sett mest suksess med er å forsiktig berøre værhårene på siden av øyet du vil at de skal blunke med.

Relatert: Får hunder diaré når de får tenner? Hva kan du gjøre?

For eksempel, hvis jeg vil at hunden min skal blunke med høyre øye når jeg gir kommandoen "blink", begynner jeg med å berøre værhårene hans på høyre side av ansiktet.

Hvis berøring av værhårene ikke får hunden din til å blunke, kan du også prøve å trykke dem på toppen av hodet på den siden av øyet du vil at den skal blinke med.

Det eneste problemet med den metoden er at den får noen hunder til å lukke begge øynene, vi vil at de bare skal lukke det ene øyet.

(Video) Our Man In Havana - 1959 - Alec Guiness

Gi kommandoen hver gang

Nå som du har funnet ut hvordan du får hunden din til å blunke når du berører den, gi dem kommandoen "blink" hver gang du gjør det. Du må gi denne kommandoen mens de blunker. Du vil ikke gjøre det noen sekunder før, og du vil ikke gjøre det noen sekunder etter.

Gi hunden din en godbit

Hvis hunden din blunker når du berører værhårene og gir kommandoen, gi den en godbit rett etterpå. Fortsett å gjøre dette noen ganger hver dag de neste 1-2 ukene.

Eliminer den fysiske berøringen

Etter en uke eller to, bør hunden din assosiere ordet "blink" med å blinke. Nå er det på tide å sette hunden din på prøve. Gi dem kommandoen "blink" uten å berøre dem fysisk. Hvis de blunker, flott! Gi dem en godbit. Hvis ikke, er det greit. Det betyr bare at du må gjenta trinn 3 i en uke eller to til.

Å blunke er et veldig avansert triks og det kan ta hunder et par måneder å komme seg ned. Konsistens er nøkkelen. Så lenge du holder deg konsekvent, vil hunden din til slutt lære å blunke på kommando.

Nå som du vet hvorfor hunder blunker til deg...

Det første du bør gjøre er å sørge for at det ikke er noe medisinsk galt med hunden din. Med mindre denne oppførselen er overdreven, har du sannsynligvis ingenting å bekymre deg for. Når hunden din blunker til deg, bryter den mest sannsynlig øyekontakten for å vise deg respekt som flokkens leder.

Anbefalt for deg

 • Eteriske oljer som hunder hater [og hvilke som er giftige]
 • Hvordan få hunden til å smile på kommando: 3-trinnsmetoden
 • Hvordan kan jeg få hunden min til å drikke mer vann? 7 langsiktige løsninger
 • Hva du skal gi hunder for å roe dem ned [Topp 12]
Del på FacebookDel på TwitterDel på Pinterest

Videos

1. Top 10 mest farlige fødevarer, folk faktisk spiser!
(Dr. Sten Ekberg)
2. THORIUM DEBUNK
(gordonmcdowell)
3. 10 tegn på at noen liker deg
(NRK Unormal)
4. The Prophet Muhammad in Isaiah 42 with Dr. Ali Ataie
(Blogging Theology)
5. PENTYRCH UFO INCIDENT - (Welsh Roswell) Mysteries with a History
(Cristina Gomez)
6. Thorium.
(gordonmcdowell)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 09/07/2023

Views: 5583

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.